vrachtwagenverzekering

vrachtwagenverzekering

Ben ik direct verzekerd als ik een vrachtwagenverzekering afsluit via jullie ?
Ja aan het einde van je aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen. Als dit zo is, dan is de vrachtwagen per direct verzekerd. Op het moment dat je verzekering definitief door de verzekeraar is geaccepteerd, wordt de voorlopige dekking omgezet naar definitieve dekking.

Als wij je geen voorlopige dekking kunnen verlenen, ben je niet direct verzekerd. Je dient in dat geval te wachten op ons definitieve bericht van acceptatie. Dit bericht ontvang je doorgaans binnen enkele uren via e-mail.

Het is ook mogelijk dat je aanvraag (alsnog) door de verzekeraar wordt afgewezen. De eventuele voorlopige dekking wordt in dat geval per direct beëindigd. Je ontvangt hierover via e-mail en per post een bevestiging.

vrachtwagen verzekeren

Veel verzekeraars hebben als voorwaarde dat je in het bezit bent van een ( Nederlands ) rijbewijs.
Wij helpen je bij het zoeken naar een verzekeraar die jouw situatie accepteert.

Je kunt online een berekening maken en een aanvraag indienen, wij nemen dan contact met je op.

Premie vrachtwagenverzekering

De premie van je vrachtwagenverzekering is afhankelijk van het soort motorrijtuig, de wijze van gebruik en de regio.

Bij personenauto’s is het gewicht of de (oorspronkelijke) cataloguswaarde een premiefactor.
Bij vrachtauto’s meestal het gewicht; bij autobussen het aantal passagiersplaatsen en bij motorrijwielen en scooters de cilinderinhoud.

De regio waarin de regelmatige bestuurder woonachtig is, kan leiden tot een toeslag of korting. Schadevrij rijden leidt via een bonus-malus stelsel tot no-claimkorting, die – bij vrachtwagens – kan oplopen tot 80%.

Voor gekentekende motorrijtuigen vindt centrale registratie van de verzekering plaats bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Voor niet gekentekende motorrijtuigen wordt altijd een verzekeringsbewijs afgegeven.

De vrachtautoverzekering geeft automatisch dekking in verreweg de meeste Europeesche landen volgens de daar geldende wettelijke verplichtingen. (Zelfs als geen groene kaart is afgegeven.)